Hrvatska reprezentativka u taekwondou, Iva Radoš osvojila je brončano odličje u kategoriji preko 67 kilograma na drugom “grand prix” turniru sezone u turskom Samsunu, te tako zaradila 14.4 bodova u borbi za plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Brončanim odličjem Radoš je popravila i svoje izglede za plasman u Meksiko na finalni “grand prix” gdje je u igri veliki broj bodova i gdje će se dijeliti konačne vize za Olimpijske igre.

Nakon europskog zlata, svjestke bronce kao i one na Europskim igrama, Radoš je nastavila nizati medalje, no želi li put Brazila morat će napraviti dodatni iskorak i popeti se na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja na sljedećim taekwondo smotrama, ponajprije sredinom listopada u Manchesteru na trećem “grand prixu” sezone. Za pomak s trenutno devetog mjesta i ulazak među osam boraca u svojoj kategoriji Radoš će u Manchesteru morati barem do finala, ako ne i do zlata, a tek tada bi se smjelo početi sanjati i o plasmanu u Rio. O izjednačenosti boraca najbolje govori da je Radoš u Turskoj prve dvije borbe slavila na zlatni bod, treću pobjedu je upisala rezultatom 2-0 da bi u polufinalu izgubila od aktualne svjetske prvakinje Biance Walkden sa 3-6.
Prvog dana na tatami je izašla još jedna članica Metalca, Marina Sumić, ali je porazom u prvom kolu kategorije do 67 kilograma ostala na 17. mjestu i samo 4.23 boda isto kao i Vedran Golec.
U subotu drugog dana natjecanja borit će se vodeća svjetska taekwondoašica kategorije do 49 kilograma Lucija Zaninović dok u nedjelju u borbu ulaze Ana Zaninović, Filip Grgić i Martina Zubčić.

(Hina)