Hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija gubi sa 0-1 na gostovanju kod Brazila u Florianopolisu u susretu za ulazak u Svjetsku skupinu, prvi bod Brazilu osigurao je Thomaz Bellucci koji je sa 6-1, 6-4, 3-6, 6-4 svladao Matu Delića u susretu koji je trajao dva i pol sata.

Delić je loše ušao u susret, dva je puta izgubio servis u prvom setu, te je nakon pola sata bilo 6-1 za Belluccija. Ipak, nadu u jači otpor u nastavku Delić je ponudio u sedmom gemu kada je imao 0-40 na Belluccijev servis, no Brazilac ipak nije dopustio da se prvi set zakomplicira.

U drugom setu Delić je ponovno rano izgubio servis, ali je uspio vratiti “break” i poravnati na 4-4, ali samo da bi u sljedećoj igri ponovno popustio na svom početnom udarcu pa je Bellucci poveo sa 2-0 u setovima.

Treći je set započeo pozitivno za našeg igrača, trenutačno 499. na ATP ljestvici koji je oduzeo servis Bellucciju, poveo sa 3-0 i zadržao “break” prednosti do kraja te dionice igri spasivši kod rezultata 4-2 četiri “break-lopte”.

I četvrti je set odlično započeo za Delića koji je oduzeo servis Bellucciju u prvoj igri, te se već počeo nazirati veliki preokret. Ipak, Bellucci je iskoristio lošiji servis-gem Delića u osmoj igri, poravnati na 4-4, a nakon što je sigurno dobio svoj servis-gem za 5-4 Brazilac je napravio još jedan “break” i tako riješio susret iako je Delić imao tri vezane lopte za 5-5.

U drugom susretu dana igrat će Joao Souza za Brazil, a Borna Ćorić za Hrvatsku. U subotu je na programu susret parova, a u nedjelju još dva pojedinačna dvoboja.

Ukupni pobjednik sljedeće će godine igrati u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa, a poraženi u kontinentalnim kvalifikacijama.

(Hina)