U požaru koji je u prvim satima nedjelje buknuo u Kliničkom zavodu za neurokirurgiju KBC Split na Firulama nema ozlijeđenih pacijenata, no šteta je velika, a vatra je u potpunosti ugašena nakon dva sata, doznaje se u nedjelju ujutro u splitskoj bolnici, policiji i kod vatrogasaca.

Vatra je buknula u 2.15 sati u jednoj prostoriji na bolničkom odjelu Neurokirurgije na kojem se u tom trenutku nalazilo 27 pacijenata. Brzom intervencijom medicinskog osoblja, a zatim i vatrogasaca i policijskih službenika, svi pacijenti su evakuirani i zbrinuti, te nitko nije ozlijeđen, rekli su u policiji.

Požar je lokaliziran oko 3 sata, a ugašen u 4.25 sati. Uz medicinsko osoblje, u intervenciji je sudjelovalo 25 vatrogasaca iz JVP Split, DVD- a Split, Žrnovnica i Podstrana s 11 vozila i 15 policijskih službenika.

Vatrogasci kažu kako je materijalna šteta velika, te da je velika koncentracija dima stvarala najviše problema.

Iako je vatra ugašena u bolnici je ostala jedna ekipa na dežurstvu. Neslužbeno se doznaje kako je najvjerojatniji uzrok požara strujni ormarić, no to bi trebao službeno potvrditi i očevid koji će se obaviti u nedjelju.

U splitskoj je bolnici gorjelo i početkom ove godine i to na Odjelu kirurgije gdje je vatra izbila na hladnjaku u čajnoj kuhinji.

(Hina)