Sportski direktor Hajduka Goran Vučević u ponedjeljak se ispričao zbog svojih postupaka nakon subotnjeg derbija protiv Dinama na Poljudu priznavši da su oni bili neprimjereni i u afektu, ali je i poručio kako je u toj utakmici Hajduku uskraćena pobjeda.

“Isprčavam se svima jer su neki moji postupci nakon utakmice Hajduka i Dinama na Poljudu bili neprimjereni”, rekao je Vučević u izjavi za Hajdukovu službenu internetsku stranicu (hajduk.hr).

Vučević je po po završetku utakmice na Poljudu, u kojoj je po općem mišljenju u 93. minuti sudac Bruno Marić dosudio nepostojeći 11-erac za Dinamo, a u 45. minuti nije dosudio postojeći kazneni udarac za Hajduk, presreo glavnog suca Marića pri izlasku s travnjaka, ali su ga zaštititari dohvatili i odveli spriječivši da dođe u fizički kontakt s njim.

Vučević priznaje da je kritizirao suce, pogotovo glavnog suca Marića jer je “osjećao da smo pokradeni”.

“Osim toga, sudac Marić mi je na poluvremenu rekao da je vidio ruku (igranje rukom Dinamovog igrača Benkovića u šesnaestercu) ali da je nije sudio”, istaknuo je Vučević.

Objasnio je kako je reagirao u afektu, te da mu se “nakupilo puno toga” jer već duže vrijeme radi u nenoramalnim uvjetima.

“Utakmice protiv Dinama za mene su utakmice za koje se živi, pa je i ovaj derbi bio puno više od još jedne prvenstvene utakmice. Na neki način ovakve utakmice su ogledalo našeg rada. Zato me najviše boli jer nam je uskraćena pobjeda u utakmici u kojoj je naša momčad pred gotovo punim tribinama nadigrala mončad Dinama”, rekao je Vučević i poručio kako neće nikome dozvoliti da “uništava sve dobro što smo napravili u Hajduku”.

“Ne mogu mirno gledati da na sportskom i materijalnom planu netko degradira sav posao i trud koji rade igrači, struka i ja osobno”, zaključio je Vučević.

(Hina)