Mininogometna reprezentacija Hrvatske u ponedjeljak je u Vrsaru osvojila tri boda na početku Europskog prvenstva pobjedom protiv Latvije rezultatom 7:1. Pogotke za pobjedu Hrvatske postigli su Šimić, Orlović, Herceg, Prpić, Lukavečki, S. Korenika i Popov, dok je strijelac za Litvu bio Pupliauskas.
– Dečki su igrali super, drago mi je da smo imali malo lakšu utakmicu, da se dečki opuste i uđu u turnir s takvom pobjedom. Očekivao sam da ćemo lako doći do ove pobjede, a isto očekujem i protiv Luksemburga. No, nakon toga slijede nam sve teže i teže utakmice. Žao mi je što smo primili gol, ali sve ostalo bilo je u redu – rekao je hrvatski izbornik Tvrtko Močibob.hrvatska- Ivan Brkić

Kapetan Zoran Lukavečki bio je jedan od hrvatskih strijelaca.
– Najvažnije je bilo krenuti pobjedom, pokazali smo da smo prava ekipa i dobra klapa. I u utorak protiv Luksemburga moramo odigrati maksimalno ozbiljno – smatra Lukavečki.
Denis Ramljak također je bio zadovoljan nakon uvjerljive pobjede:
– Prva utakmica je na svakom turniru najteža. Nastojali smo što bolje odigrati, dobro smo ušli u utakmicu, dosta rano smo je riješili. Uvjeti su odlični, iznenađujuće dobro izgleda stadion, atmosfera isto tako. Nadamo se da će u kasnijoj fazi na utakmice doći još veći broj gledatelja – izjavio je Ramljak.

Hrvatska u utorak, 22. rujna s početkom u 20 sati igra utakmicu 2. kola s Luksemburgom.
Uoči prve utakmice ovogodišnjeg miniEURA održano je i svečano otvorenje uz prigodan kulturni i zabavni program te obraćanje čelnika Europskog mininogometnog saveza, Hrvatskog mininogometnog saveza i Općine Vrsar.

EUROPSKO PRVENSTVO U MININOGOMETU, SKUPINA A, 1. KOLO
HRVATSKA – LITVA 7:1 (3:0)
VRSAR – Stadion miniEURA. Gledatelja 1000. Suci: Stu Winton (Engleska), Rich Butler (Engleska) i Salvatore Griguolo (Italija).
HRVATSKA: Habazin, Hranić, Šimić, Prpić, Orlović, S. Korenika, Smok, A. Korenika, Loborinec, Ramljak, Picig, Popov, Herceg, Lukavečki, Hercigonja. IZBORNIK: Tvrtko Močibob.