U mrežama Hrvatskog telekoma (HT) zbog nepredviđenih okolnosti poteškoće su i dalje povremeno prisutne te stručnjaci još uvijek intenzivno rade na njihovom rješavanju, izvijestili su iz HT-a u utorak, dok u cijeloj zemlji ima problema s bankomatima, plaćanjem karticama te s uslugama Porezne uprave.

“Poduzimamo sve kako bismo smetnje otklonili u najkraćem mogućem roku, a pozivi na broj 112 normalno funkcioniraju te ćemo o svim novostima odmah informirati javnost”, poručuju iz HT-a.

Problemi s mrežom HT-a pojavili su se u utorak u 2,50 sati ujutro u gotovo cijeloj zemlji zbog prekida velikog broja veza u telekom mreži. Problema ima s uspostavom svih mobilnih poziva (s predbrojevima 098, 099 i 097), kao i fiksnih poziva te s pristupom internetu.

Iz HT-a su ranije jutros izvijestili da se nadaju da će ti problemi biti riješeni do 10,30 sati, što se nije dogodilo, te iznova kažu da i dalje trenutno najbolji stručnjaci Ericssona Nikole Tesle i HT-a rješavaju problem.

I dalje ne navode o kakvom se kvaru radi, a neslužbeno se doznaje da po zemlji zbog veze s HT-ovom mrežom ne rade ni brojni bankomati te ima problema s plaćanjem karticama u trgovinama.

U međuvremenu, i Porezna uprava izvijestila je da zbog tehničkih poteškoća u HT-u sustav Porezne Uprave nije u mogućnosti osigurati pružanje redovnih usluga poreznim obveznicima. Radi se na otklanjanju problema te će vijest o uspostavi normalnog pružanja usluga poreznim obveznicima biti objavljena na stranicama Porezne Uprave, navodi se u priopćenju.

Zbog tih poteškoća danas nije počela s radom niti Zagrebačka burza.

(Hina)