Dana 23. rujna kreće nova molitvena kampanja međunarodne inicijative „40 dana za život“ za prestanak pobačaja, a trajat će do 1. studenoga, izvijestila je Maja Devaj, nacionalna koordinatorica te inicijative.

-Hrvatska sudjeluje sa svojih 20 gradova i okuplja oko 6 tisuća ljudi. Konkretna pomoć trudnici u Vukovaru koju su svi nagovarali na pobačaj, trudnici u okolici Splita koja je razmišljala o pobačaju, spašen dječji život u Sisku, Puli i Šibeniku, javna svjedočenja majki s ranom pobačaja, radost majki kojima se pomoglo, obraćenje doktora, smanjenje pobačaja u osječkoj i vukovarskoj bolnici u vrijeme trajanja bdijenja, neki su od plodova inicijative u Hrvatskoj – ističe se u priopćenju.

-Duhovno, moralno i materijalno pomažemo trudnicama i obiteljima u potrebi. Svojim bdijenjem pred bolnicama smo posljednji znak nade za majke i očeve koji dolaze pobaciti, te znak Božje milosrdne ljubavi za medicinsko osoblje pozivajući ih na obraćenje. Važno nam je osvijestiti lokalnu zajednicu te cijelu Hrvatsku o gorućem problemu pobačaja, to je silna nepravda prema nerođenoj djeci i majkama. Istina je da samo ljubav, milosrđe na koje nas poziva papa Franjo, mogu graditi bolji svijet – izjavio je Ante Čaljkušić, nacionalni voditelj inicijative.

-Čvrsto vjerujemo da će Bog i dalje činiti čuda ako nastavimo moliti i postiti i biti tu za najpotrebnije, najmanje – nerođenu dječicu i njihove majke i očeve. Pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe u širenju ove radosne vijesti života. Mnoge u inicijativi nadahnjuju misli i riječi sv. Ivana Pavla II. te bl. Majke Terezije koji su bili istaknuti borci za prestanak pobačaja, ne samo riječima već i djelima ljubavi i milosrđa – rekla je nacionalna koordinatorica Petra Tišljarić.