Prihvatni centar za izbjeglice u Opatovcu je tijekom ponedjeljka i utorka dopodne napustilo ukupno oko 6.300 osoba, koje su vlakom i autobusima upućene prema Mađarskoj.

Potvrdila je to novinarima glasnogovornica Ravnateljstva policije Jelena Bikić te ustvrdila kako su priljev i odljev izbjeglica u i iz Opatovca otpilike podjednaki.

“Noćas smo imali novi liniju proboja ulaska migranata u Hrvatsku i to preko područja Bapske. U jednom trenutku smo imali 1.500 osoba pristiglih s toga područja. Međutim, sve se odvija svojom dinamikom. Protok migranata postoji, idu autobusi, a tijekom dana iz Tovarnika će otići i novi vlak s migrantima u pravcu Mađarske”, kazala je.

Bikić je istaknula kako neprestano dolaze nove izbjeglice, bez obzira koliko god se organizira njihov prijevoz i upućuju se dalje. Stoga se u Opatovcu neprestano nalazi oko 2.500 izbjeglica, koje u Hrvatsku ulaze preko područja Tovarnika i Bapske.

Dodala je kako su u noći na utorak izbjeglice u 22 autobusa prevoženi iz opatovačkog prihvatnog centra i graničnog područja Tovarnik do željezničkog kolodvora u Tovarniku, s kojega je vlak izbjeglice odvezao put Botova. “Nastavljamo i dalje s takvim organiziranim prijevozom te je tako tijekom jutra deset autobusa s izbjeglicama otišlo na Baranjsko Petrovo Selo”, rekla je Bikić.

Potvrdila je da je na graničnom prijelazu Bajakovo sa Srbijom još uvijek zatvoren promet za teretna vozila te je kolona kamiona na ulazu u Hrvatsku duga oko 20 kilometara.

(Hina)