Dinamov predstavnik za sigurnost Krešimir Antolić u utorak je ponovio da je predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Ljubomir Pavasović Visković prijetio smrću sucu utakmice Bruni Mariću nakon subotnjeg derbija Hajduka i Dinama na Poljudu.

“Imam potrebu osvrnuti se na događaje od subote na Poljudu, budući da Ljubo Pavasović Visković tvrdi da sam nešto izmislio i iskonstruirao. Ne bih se spuštao na osobnu razinu, razumijem njegovu nervozu jer kao odvjetnik zna da je prekršio nekoliko zakona, Kazneni zakon, Zakon o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira, te etički kodeks Hrvatske odvjetničke komore. Stojim iza toga što sam rekao, da je Pavasović Visković prijetio smrću sucu Bruni Mariću i da je ustrajao u tome, da se je spustio na teren gdje ga je želio fizički napasti u čemu su ga spriječili zaštitari. Očekujem od splitske policije da će primijeniti sve ono što i je uradila na primjeru našeg izvršnog predsjednika (Zdravka Mamića), koji ne smije ući u ložu poljudskog stadiona. To je ozbiljna prijetnja i nadam se da će državne institucije reagirati na način koji trebaju, uz primjenu novog Zakona o sportu, koji kaže da pravomoćno osuđene osobe za kazneno djelo ili prekršaj ne mogu obavljati nikakvu funkciju u sportu. I  nadam se da će to biti primjenjeno prema predsjedniku NO Hajduka”, izjavio je Krešimir Antolić novinarima na maksimirskom stadionu.

U subotu je splitska policija pozvala  na razgovor Ljubomira Pavasovića Viskovića zbog sumnji da je verbalno prijetio sucu utakmice Bruni Mariću. No, Pavasović Visković je hrvatskim medijima izjavio da nije prijetio sucu Mariću, te da je samo sporna jedna rečenica koju je rekao Krešimiru Antoliću, a koju je on, kako kaže, krivo shvatio.

“Budući da me Ljubo Pavasović Visković osobno dikvalificirao, želim reći da sam ponosan što sam 17 godina proveo u policiji, a iz policije sam otišao svojevoljno. Nemamo nikakvih osobnih razmirica iz vremena kada je on branio branio dilere, razbojnike i ubojice protiv kojih sam ja svjedočio na hrvatskim sudovima”, kazao je Krešimir Antolić.

Nakon derbija, koji je završio 0-0, čelnici Hajduka obrušili su se na suca Marića, ustvrdivši da nije dosudio penal za Hajduk nakon što je stoper Dinama Filip Benković igrao rukom u kaznenom prostoru, te da je neopravdano dosudio 11-erac za Dinamo u sudačkoj nadoknadi.

Glavni direktor Dinama Tomislav Svetina, osvrčući se na subotnji derbi na Poljudu, u utorak je na konferenciji za novinare kazao da je vrijeme da se stane na loptu.

“Greške su sastavni dio sporta, a bilo ih je i na prvom derbiju na Maksimiru kada je igrač Hajduka igrao rukom, pa se nitko od nas nije žalio zbog nedosuđenog penala. Da se je Zdravko Mamić ponašao kao neki djelatnici Hajduka, mogu samo zamisliti kakvi bi bili medijski napisi i koja bi bila  reakcija policije”, izjavio je Tomislav Svetina.

(Hina)