Jedan Palestinac poginuo je u noći na utorak u eksploziji bombe koju je želio baciti na izraelske vojnike nedaleko od Hebrona na Zapadnoj obali, potvrdile su nadležne službe obiju strana u utorak.

Izvor iz palestinske bolnice rekao je da je 23-godišnji Palestinac bio pun šrapnela i s prostrijelnom ranom na glavi, iako je vojska objavila da nije pucala u njega.

Pripadnica izraelske vojske rekla je da je poginuo u eksploziji improvizirane bombe u trenutku dok ju je pokušavao baciti na ophodnju izraelske vojske kod sela Karse, a militantna skupina Islamski džihad objavila je da je ubijeni Palestinac Dija Abdul Halim Talame, da je bio njezin pripadnik i da su ga ubili izraelski vojnici.

Vojska je priopćila da su nekoliko sati poslije u istom području vojnici pucali u ženu koja je pokušala nožem ubosti jednog vojnika. Član njezine obitelji rekao je da je Hadil al-Hašlamun, 19-godišnja studentica, prevezena u izraelsku bolnicu, gdje je poslije proglašena mrtvom.

Izraelska vojska u utorak je podigla razinu pripravnosti u Jeruzalemu i na Zapadnoj obali. Dužnosnici službi sigurnosti rekli su da će promet između Zapadne obale, Pojasa Gaze i Izraela biti ograničen do kraja židovskog dana posta Yom Kippura u srijedu u ponoć.

(Hina)