HDZ-ova saborska zastupnica i direktorica stranačke kampanje Josipa Rimac u srijedu je, vezano za zahtjev DORH-a da joj se ukine zastupnički imunitet, rekla da vjeruje u sustav hrvatskog pravosuđa ocijenivši kako to neće naštetiti izbornoj kampanji HDZ-a.

“To je uobičajena procedura i procedura koju smo očekivali. Vjerujem u sustav hrvatskog pravosuđa. Znam da se nisam ogriješila niti o jedan zakon i vjerujem da će čitav ovaj cirkus što prije završiti”, rekla je Rimac novinarima nakon Izvanrednog sabora Zajednice žena HDZ-a “Katarina Zrinski“.

Negativno je odgovorila i na upit hoće li zahtjev DORH-a naštetiti izbornoj kampanji HDZ-a. “Svjesni smo da će u predizbornom vremenu biti puno niskih udaraca sa suprotne strane i ovo je jedan od takvih. Kada gledamo kako se komunicira u javnosti, a ovo je samo uobičajena procedura”, kazala je.

Ustvrdivši kako to neće naštetiti stranci, Rimac je rekla da birači HDZ-a znaju što je njihov program i vjeruju u bolju budućnost zajedno s HDZ-om i njegovim koalicijskim partnerima.

Negirala je da ju je strah DORH-ove istrage, već bi voljela da to što prije završi.

MIP u četvrtak o ukidanju zastupničkog imuniteta Josipi Rimac

Saborsko mandatno-imunitetno (MIP) povjerenstvo zaprimilo je u utorak poslijepodne zahtjev DORH-a da se HDZ-ovoj zastupnici Josipi Rimac ukine zastupnički imunitet. Ukidanje zastupničkog imuniteta DORH traži radi nastavka istrage protiv Josipe Rimac koju je prošle godine pokrenuo USKOK, sumnjičeći zastupnicu da je kao gradonačelnica Knina neosnovano stekla stambeni prostor.

Rimac je na zastupničku dužnost prisegnula prošlog petka, a u saborskim je klupama zamijenila Antu Jerolimova, koji je ostavku na zastupničku dužnost podnio nakon što je mu je u travnju skinut imunitet kako bi ga se moglo kazneno goniti zbog sumnje da je krivotvorio diplomu Ekonomskog fakulteta.

Sjednicu na kojoj će MIP raspravljati o zahtjevu za skidanjem imuniteta Josipi Rimac Sobol je sazvala za četvrtak. Zahtjeve DORH-a za ukidanje zastupničkih imuniteta MIP u pravilu prihvaća bez rasprave.

(Hina)