Carinska služba i Granična policija Bosne i Hercegovine angažirale su dodatne kapacitete kako bi osigurali nesmetani promet teretnih vozila koja sada iz Srbije preko BiH prevoze robu ka Hrvatskoj, potvrđeno je u srijedu u Sarajevu nakon sastanka kojega su tim povodom s čelnicima tih službi održali predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i ministar vanjske trgovine Mirko Šarović.

Kako je priopćeno iz Zvizdićeva ureda, bosanskohercegovačka carina i policija su od početka blokade teretnog prometa na srbijansko-hrvatskoj granici zabilježili pojačani ulazak kamiona iz Srbije preko prijelaza Rača kod Bijeljine.

Ravnatelj Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) Miro Džakula i zamjenik ravnatelja Granične policije Zijad Svrabović izvijestili su Zvizdića i Šarovića kako se poduzimaju mjere čiji je cilj spriječiti moguće probleme u tranzitu kamiona.

Iako postoje naznake pojačanog kamionskog prometa kroz Semberiju, još uvijek nisu velike gužve na carinskim terminalima u BiH.

Zaključeno je kako će u slučaju potrebe biti uvedena i treća smjena na graničnim prijelazima s ciljem bržeg prometa kroz BiH.

Zvizdić je od carine i policije u BiH zatražio maksimalnu učinkovitost u prihvatu teretnih i putničkih vozila kako bi se cjelokupan promet odvijao nesmetano.

(Hina)