Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u suradnji s kulturnim institucijama smještenim na Trgu maršala Tita organizirat će u subotu, 26. rujna 2015. drugo izdanje manifestacije Dan otvorenog trga.

Zamišljen kao događaj koji građanima Zagreba i njihovim gostima nudi uvid u djelovanje različitih kulturnih i obrazovnih institucija smještenih na Trgu maršala Tita, Dan otvorenog trga okupio je prošle godine tisuće Zagrepčana.

Toga dana Trg je postao središte kulture, obrazovanja i umjetnosti, u čemu je sudjelovalo svih devet institucija s istom adresom: Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu (HNK), Muzička akademija, Akademija dramske umjetnosti (ADU), Muzej za umjetnost i obrt (MUO), Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, Hrvatski školski muzej, Rektorat Sveučilišta u Zagrebu i Pravni fakultet.
Istodobno otvorivši vrata građanima tijekom cijeloga dana, darovali su im različite programe, a posebno atraktivan program priredili su baletni, operni i dramski umjetnici Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Ovogodišnje izdanje Dana otvorenog trga u režiji Anice Tomić, održava se zajedno s manifestacijom Bijela noć u organizaciji Festivala Francuske u Hrvatskoj Rendez – vouz. Sva tri umjetnička ansambla Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu sudjelovat će u bogatom umjetničkom programu koji započinje u 16,00 sati ispred Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu i trajat će do ranih jutarnjih sati.