Jučer je održan Dan Gradske četvrti Donji grad, a povodom toga otvoren je obnovljeni dječji park “Bartol Kašić”. U zabavnom programu sudjelovali su solisti Zagrebački dječaci u pratnji Franje Bilića na klaviru pod dirigentskom palicom Jasenke Ostojić, te D.V. Vedri dani. Program je vodio najpopularniji hrvatski glumac Robert Kurbaša te posebice razveselio djecu svojom nazočnošću. Pozitivna energija, mnogobrojni posjetitelji, dječja tombola, glazba i ples učinili su ovaj događaj nezaboravnim za najmlađe.

Dječji park Bartola Kašića obnovljen je na inicijativu Margarete Mađerić, gradske zastupnice HDZ-a, s obzirom da taj park svakodnevno koristi 100-ak djece iz Dječjeg vrtića Vedri dani te djeca iz kvarta. Područni odbor HDZ-a Donji grad prikupio je preko 500 potpisa potpore za proširenje parka i nakon nekoliko godina inzistiranja park je konačno proširen i obnovljen na zadovoljstvo roditelja i djece.

Podršku svojoj stranačkoj kolegici koja se za ovaj projekt zalagala 4 godine dao i je potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner.