Nastup TBF-a koji je danas trebao otvoriti koncertni set 5. izdanja Gričevanja zbog predviđene kiše i lošeg vremena pomaknut je na utorak 29. rujna. Unatoč tome, udružen s Device_artom, Space Festivalom i Klovićevim dvorima pod zajedničkim nazivom Na gornjem gradu, Gričevanje starta danas u 21 sat upravo u Klovićevim dvorima nastupom splitskog soundsystema Banana Zvuk. Koncertni dio Gričevanja na platou Tuškanac otvorit će sutra, u petak 25. rujna, odličan rock bend Killed A Fox.

Banana Zvuk

Ostatak programa na Gornjem gradu odvijat će se prema planu.

Banana Zvuk splitski je soundsystem u sastavu producenta i DJ-a Luke iz TBF-a i MC-ja i selektora Yuria iz St!llnessa. Ti splitski veseljaci od 2006. godine svoju ljubav prema svim oblicima roots glazbe šire dalje među ljude. Istražuju i promoviraju sve od raggea, hip-hopa, dancehalla, junglea i različitih mashupova. Njihova poruka je vrlo jasna: “Uživamo kad se ljudi totalno razvale i party ode u nekontrolirane uvjete. Radimo sve da bi se ekipa s nama zabavila, a mi ostali u svijetu pozitivnih vibracija”.

Stoga, bez obzira što je današnji koncert TBF-a pomaknut na utorak 29.9., Gričevanje poziva u Klovićeve dvore sve ljude dobrih vibracija da dođu večeras s nama proslaviti početak 11-erodnevnog festivala. Upad je kao i na sva događanja vezana za projekt Na gornjem gradu – besplatan. Početak u 21 sat.

Ove godine, od 24. rujna do 4. listopada, prvi će puta istovremeno i zajedničkim snagama Galerija Klovićevi dvori, Device_Art, Gričevanje i Space festival oživjeti zagrebački Gornji grad kao dio novog projekta Na Gornjem gradu kojeg u partnerstvu provode Galerija Klovićevi dvori, tvrtka Kupole – bolje od šatora i udruge Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse i Gričevanje.

Ožujsko pivo, kao pokrovitelj svih kvalitetnih urbanih glazbenih događanja, pridružilo se i ovom izdanju Gričevanja u ulozi glavnog partnera. Kao nezaobilazni pratitelj vrhunskih sportskih događanja i sinonim za druženje uz dobru glazbu, Ožujsko pivo ponosno je što će osvježavati sve posjetitelje i na ovom glazbenom festivalu.
Organizator Gričevanja je tvrtka Kupole – bolje od šatora.