Zagreb i jedna od najboljih europskih streljana – streljana Vrapčanski potok od danas do 27. rujna ugostit će finale Lapua Cup-a, okupljajući najbolje strijelce u Europi. Ovo veliko streljačko natjecanje bit će otvoreno i besplatno za sve zainteresirane posjetitelje. Ujedno je riječ o četvrtoj godini za redom u kojoj se najbolji europski strijelci u disciplinama gađanja velikokalibarskom puškom na 300 metara okupljaju u Zagrebu te u izravnom natjecanju biraju najbolje i najpreciznije na Starom kontinentu.

“Svake godine do sada imali smo najmanje stotinu natjecatelja koji su se tri dana ogledali u gađanju puškom na 300 metara, a nadamo se dobroj i pozitivnoj atmosferi i ove godine”, istaknuo je organizator finala Lapua Cupa, gospodin Zlatko Loborec.

IMG_6280

Od hrvatskih strijelaca u ovom zahtjevnom streljačkom natjecanju nastupit će Osječanin Josip Kuna, s velikim izgledima za odličan plasman.
U muškoj i ženskoj konkurenciji u finalu Lapua Cupa natjecat će se oko 60 sudionika.

Gađanje velikokalibarskom puškom na udaljenost od 300 metara traži prije svega veliko iskustvo, koncentraciju i utreniranost. Na konačni ishod pogotka ne utječe samo čovjek nego i meteorološki uvjeti, posebice smjer i brzina vjetra o čemu će moći svjedočiti i svi posjetitelji streljane Vrapčanski potok sve do nedjelje kada završava Lapua Cup.

Podsjetimo, streljaštvo je najtrofejniji hrvatski pojedinačni sport, a ususret Olimpijskim igrama u Brazilu upravo su hrvatski strijelci među prvima osvojili ili potvrdili svoj nastup.

Za sada 6 hrvatskih strijelaca ima osiguranu kvotu za nastup iduće godine na Olimpijskim igrama, a veliki dio njih su nositelji europskih i svjetskih odličja čime Hrvatska spada među najuspješnije države u streljaštvu.