Ruski predsjednik Vladimir Putin je Eltonu Johnu i predložio da se sastanu, rekao je u četvrtak glasnogovornik Kremlja, nakon nevolje pop pjevača, žrtve telefonske šale muškarca koji se predstavio kao ruski predsjednik.

“Putin mu je telefonirao i rekao da zna da su ga nedavno prevarili i lažno se predstavili njegovim imenom”. “Nemojte im zamjeriti, oni su bezazleni, iako ih to ne opravdava”, rekao je Dmitri Peskov, prenosi agencija Ria Novosti.

Putin je Eltonu Johnu predložio da se sastanu kako bi razgovarali o svim temama koje pjevača zanimaju.

Za sada Elton John putem Instagrama nije potvrdio poziv ruskog predsjednika. Istom društvenom mrežom je prije tjedan dana obznanio da mu “je bila čast razgovarati s jednim od najutjecajnijih ljudi u svijetu”, nakon što ga je muškarac koji se predstavio kao Vladimir Putin zvao na homoseksualnu paradu u Moskvu.

Ispostavilo se da je ipak bila riječ o neslanoj šali dvojice ruskih televizijskih voditelja, na koju je pjevač nasjeo.

Nakon toga je Kremlj tvrdio da Putin nije kontaktirao s pjevačem. I nakon te šale je Elton John ustrajao u namjeri da s Putinom razgovara o pravima homoseksualaca u Rusiji.

Nakon te šale je pjevač na Instagram napisao da su “Šale zabavne, ali ne i homofobija”, što je popratio fotografijom muškarca oblivenog krvi, kao žrtve homofobnog napada.

Rusija je 2013. usvojila zakon koji se globama i kaznama zatvora kažnjava svaka homoseksualna propaganda pred maloljetnicima.

(Hina)