Nakon velikog uspjeha na Kunstenfestivalu u Bruxellesu, talijanskom Mittelfestu, beogradskom BITEF-u i rasprodanih zagrebačkih izvedbi predstava “Mi smo kraljevi a ne ljudi”, Matija Ferlin vraća se na repertoar Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

U rujnu i listopadu predstava će se izvoditi na sceni KC TRAVNO, Božidara Magovca 17 i to 30. rujna te 1., 2., 3., 6. i 7. listopada 2015. u 20 sati. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni HNK i u sceni Travno, jedan sat prije izvedbe.

Uz Ferlinov već iskušani tim suradnika – dramaturzi Jasna Žmak, Goran Ferčec, scenograf Mauricio Ferlin, kostimografkinja Desanka Janković, glazba Alen i Nenad Sinkauz i dizajn svjetla Saša Fistrić, u predstavi glume Livio Badurina, Ana Begić, Jadranka Đokić, Dušan Gojić, Ivan Jončić i Iva Mihalić.

U predstavi “Mi smo kraljevi a ne ljudi” Matija Ferlin nastavlja istraživati scenski pokret i jezik, čime se bavio i u svojim ranijim projektima. Koristeći pokret kao jeziku ravnopravno sredstvo, Ferlin u ovom projektu kao ishodišni materijal koristi dječji jezik, rečenice i misli koje je prikupio iz niza izvora, a kojima oblikuje specifičan izvedbeni svijet. Iako u ovoj predstavi govore djeca, to nije predstava o djeci, nego o početku i kraju svijeta, o malim inverzijama u vremenu, jeziku i kazalištu, koje nam pružaju nadu da ćemo, ako se potrudimo i pogledamo svijet na pravi način, možda prepoznati trenutak zaboravljene lucidnosti.