Tijekom prošle noći u prihvatni centar u Opatovac pristiglo je oko 5.000 migranata i izbjeglica dok se trenutačno u centru nalazi njih oko 2.500, potvrdio je novinarima u petak ujutro potpredsjednik Vlade, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Ostojić je izvijestio da je od početka krize, 16. rujna, do sada u Hrvatsku ušlo 58.888 migranata i izbjeglica.

“Držimo ovdje u Opatovcu sve pod kontrolom. Trudimo se koliko možemo, međutim, izbjeglice pristižu iz sata u sat”, kazao je Ostojić dodajući da trenutačno velike probleme stvara pogoršanje vremenskih prilika, kiša i hladnoća.

Tako su noćas, dok je kiša padala, izbjeglice puštane odmah u privatni centar bez da čekaju na registraciju i prihvat na platou ispred centra, dodao je.

Na tom platou danas u 10 sati nalazilo se nekoliko stotina izbjeglica i migranata koji čekaju na ulaz u prihvatni centar Opatovac. Podijeljeni su im pokrivači kako bi se njima zaogrnuli dok čekaju u redovima.

Kako je najavljeno iz Ureda Predsjednice Republike, povjerenik predsjednice za migrantsku krizu dr. Andrija Hebrang i koordinator Operativne skupine predsjednice za migrantsku krizu dr. Mate Granić predat će danas migrantima u šatorskom naselju u Opatovcu darove Ureda predsjednice Republike Hrvatske.

(Hina)