Hrvatska mininogometna reprezentacija izborila je četvrtfinale Europskog prvenstva u Vrsaru pobjedom nad Škotskom u osmini finala. Dva pogotka za Hrvatsku postigao je kapetan Zoran Lukavečki, dok je jednom mrežu pogodio Alen Herceg.

I u ovom susretu našu su reprezentaciju u velikom broju u Vrsaru bodrili navijači, a potpora će biti potrebna i u subotu u 11 sati, kad Hrvatska u četvrtfinalu miniEURA igra s Mađarskom koja je nakon kaznenih udaraca eliminirala Englesku u osmini finala.

Za vodstvo Hrvatske pogodak je postigao kapetan Zoran Lukavečki nakon asistencije Kristijana Loborinca u 13. minuti, a na 2:0 povisio je Alen Herceg lijepim golom iz voleja nakon što je iz kuta ubacio Ivan Smok. Konačnih 3:0 postavio je Zoran Lukavečki koji je s ruba svog kaznenog prostora pogodio praznu škotsku mrežu.

– Napravili smo ono što smo htjeli, zatvorili smo njihova odlična dva sidruna. Taktički smo odigrali vrhunski, oni nisu znali što će s loptom, a kad smo dobili loptu to smo iskorištavali. Nismo baš očekivali da će nas visoko napasti, i na kraju smo mi odigrali na sidrune. Mađarska je jako neugodna momčad, ali ovo je četvrtfinale i tu je svaka momčad neugodna. Protiv Engleske su imali sreće, nadam se da su je istrošili. Mi smo imali malo lakši ždrijeb, to bi moglo presuditi – rekao je vratar reprezentacije Hrvatske Marko Habazin.

Četvrtfinalni susreti u Vrsaru se igraju u subotu od 9 sati, polufinale je u 15 i 16 sati, za treće mjesto u 19.30 te veliko finale u 21 sat. Potom slijedi dodjela odličja i pehara te pojedinačnih priznanja, kao i svečano zatvaranje miniEURA.

Nakon završetka turnira, na rivi u Vrsaru slijedi velika fešta uz nastup Tomislava Bralića i klape Intrade.

EUROPSKO PRVENSTVO U MININOGOMETU, OSMINA FINALA

HRVATSKA – ŠKOTSKA 3:0 (1:0)

VRSAR – Stadion miniEURA. Gledatelja oko 800. Suci: Florian Poetter (Njemačka) i Gediminas Macevicius (Litva).

HRVATSKA: Habazin, Hranić, Prpić, Orlović, S. Korenika, Smok, A. Korenika, Loborinec, Ramljak, Picig, Popov, Herceg, Lukavečki, Hercigonja. IZBORNIK: Tvrtko Močibob.

ŠKOTSKA: Mcintyre, Wells, Craig, Andrew, Keith, G. Finlay, S. Finlay, Hagan, Anderson, Stevenson, Ramsay, Whitelain, Steele, Malone. IZBORNIK: Jamie Leggett.

STRIJELCI: 1:0 Lukavečki (13), 1:0 Herceg (23), 3:0 Lukavečki (40).

OSMINA FINALA: Slovačka – Slovenija 1:2, Izrael – Rumunjska 0:2, Engleska – Mađarska 5:6 (0:0), Hrvatska – Škotska 3:0, Crna Gora – Rusija (petak, 21.00), Poljska – Austrija (petak, 22.00), Češka – Njemačka (petak, 23.00), Španjolska – Bosna i Hercegovina (petak, 23.50).

SUBOTA, 25. 09. 2015.

ČETVRTFINALE

09.00 Slovenija – Rumunjska (I)

10.00 Češka/Njemačka – Crna Gora/Rusija (II)

11.00 Mađarska – Hrvatska (III)

12.00 Poljska/Austrija – Španjolska/BIH (IV)

POLUFINALE

15.00 Pobjednik I – Pobjednik II

16.00 Pobjednik III – Pobjednik IV

19.30 Utakmica za treće mjesto

21.00 Finale