U 70 godina starom Zagrebačkom hotelu Esplanade u petak 25.09.2015. po prvi puta u Europi, organizirana je 6. u nizu svečanosti prijema novih laureata u Taekwondo Kuću slave (Hall of Fame). Prethodne svečanosti organizirane su: 2007. i 2009. u New Yorku (SAD), 2011. u Kukkiwonu – Seul (Južna Koreja), 2013. u Las Vegasu (SAD) i 2014. u Teheranu (Iran).

Kao i prethodnih godina, letvica je i ove godine podignuta jako visoko s obzirom na to da je cijeli događaj naišao na iznimno dobre i pozitivne kritike u mnogim utjecajnim krugovima iz svijeta sporta, borilačkih vještina, a i šire. Nipošto nije za zanemariti da je idejni tvorac i pokretač ovih sportskih događanja svjetski poznati natjecatelj i osvajač brojnih turnira u kontaktnim sportovima iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća, gosp. Gerard Robbins. Kao osnivač i izvršni direktor Taekwondo Hall of fame, Gerard Robbins u uvodnom je obraćanju uzvanicima izjavio: “Zadovoljan sam da smo kao institucija svake godine sve bolji i da se trudimo držati razinu kvalitete u skladu s najvišim svjetskim standardima, kako to rade slične institucije diljem svijeta. Raduje me da smo visoko podignutu letvicu i zadržali je na zavidnoj razini te ove godine izabrali niz poznatih i respektabilnih imena koji su svojim radom i dostignućima ostavili poseban trag i dali doprinos razvoju taekwondoa. Usprkos velikom broju nominacija, a s obzirom na to da je sami kriterij izbora jako strog, stručni ocjenjivački sud odlučio je da samo 5 počasnika iz RH zaslužuje prijem u Taekwondo Hall of fame, a dvojica kolega će dobiti posebno priznanje. Raduje me da večeras mogu biti u društvu počasnika koji su pristigli iz cijelog svijeta u Vašu prekrasnu zemlju koja ima bogatu tradiciju u oblasti borilačkih vještina i taekwondo sporta.”

Od hrvatskih imena počasnika nikoga ne treba posebno predstavljati pošto su to osobe koje su u taekwondou i sportu na različite načine prisutne dugi niz godina. Ovo najviše svjetsko priznanje dobili su: doajen borilačkih vještina i jedan od pokretača taekwondo-a u RH gosp. Petar Mijić, bivši ministar znanosti obrazovanja i sporta, pokretač WTF taekwondoa u Dalmaciji prof. dr. sc Dragan Primorac, Prodekan Splitskog kineziološkog fakulteta, Ravnatelj instituta za kineziologiju i sport i osnivač brojnih klubova iz kojih korijene vuku poznati treneri i svjetski prvaci u taekwondou i para taekwondou doc. dr. sc. Dražen Čular, aktualni predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza prof. dr. sc. Franjo Prot, poznati odvjetnik i jedan od nositelja aktivnosti svjetske ITF taekwodo scene Anto Nobilo i dugogodišnji zapovjednik specijalne postrojbe policije Slavko Jereb kao osoba zaslužna za razvoj taekwondoa u Istri.

Pored navedenih počasnika uvrštenih u Kuću slave, posebno priznanje gosp. Robbinsa dobili su i taekwodno instruktori Tihomir Horvat i Branko Leš. Teret organizacije ovog događanja s hrvatske strane ponijeli su direktor za europu Hall of fame Miroslav Brežan i nezaobilazna Svjetlana (Kana) Gvozdić bez koje, možemo slobodno reći, ove priredbe u Hrvatskoj ne bi ni bilo. Uz svečanu večeru i povijesnu ceremoniju za pamćenje, počasnicima i gostima iz cijelog svijeta priušten je dobar provod i druženje, a u Split nakon olimpijske medalje i titula svjetskih prvaka stigla su i tri počasna prstena taekwondo hall of fame.