U teškoj i do kraja neizvjesnoj utakmici četvrtfinala Europskog prvenstva u mininogometu u Vrsaru, Hrvatska je rezultatom 1:0 pobijedila Mađarsku.

Strijelac jedinog pogotka za Hrvatsku bio je Ivan Smok na asistenciju Željka Šimića u pretposljednjoj minuti.
U polufinalu će naša reprezentacija igrati s pobjednikom ogleda Poljske i Bosne i Hercegovine s početkom u 16 sati, dok se u prvom polufinalu sastaju Rumunjska i Češka (15.00).

“Teška utakmica, teško se igralo po ovom skliskom terenu. Dobro smo ušli u drugo poluvrijeme, malo čvršće, i isplatilo nam se pogotkom u samoj završnici. Vjerovali smo u sebe cijelo vrijeme, branimo boje naše nacije i jako smo motivirani. Nije nam bitno s kim ćemo se susresti u polufinalu, gledamo sebe, nastojat ćemo odigrati što bolje i napravit ćemo sve da uđemo u finale”, rekao je junak susreta Ivan Smok.

Hrvatski vratar Marko Habazin imao je nekoliko sjajnih intervencija te je držao našu reprezentaciju u igri.
“Zapravo je ovo bila utakmica mene i mađarskog golmana, obrana za obranom, izgledalo je da će na kraju odlučivati penali. Svi smo stiskali, obje momčadi igrale su dobru obranu. Imali smo na kraju sreće i strpljenja, nismo žurili i zasluženo smo pobijedili. Ostvarili smo minimum kojeg smo zacrtali, idemo dalje samo jako. Nadam se najboljem”, poručio je Habazin.

Prijenos završnice miniEURA u Vrsaru možete pratiti na Sportskoj televiziji ili putem live-streaminga na adresi http://emfminieuro.com.