Tvrtka Lagermax AED Croatia d.o.o. predstavila je još jedan logističko-distributivni centar u ovom dijelu Europe u čiju je izgradnju i opremanje uložila 90 milijuna kuna. Sami centar prostire se na površini od 50.200 m², s ukupnim kapacitetom od 17.000 m² skladišnog prostora, mogućnošću skladištenja 25.000 paleta, 37 utovarno/istovarnih rampi, te 1300 m² uredskog prostora.

Svečanosti otvorenja nazočili su župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, načelnik Općine Luka Darko Kralj te ostali visoki dužnosnici i predstavnici državne i lokalne samouprave kao i mnogih uglednih tvrtki iz Hrvatske i inozemstva, a projekt LDC-a prezentirao je i službeno otvorio Dino Mišar, direktor tvrtke Lagermax AED Croatia d.o.o..

Izgradnja ovoga centra smještenog u neposrednoj blizini Zagreba u Općini Luka dodatno pozicionira Lagermax kao nezaobilaznu točku i poveznicu između zapadne i istočne Europe, a uz primjenu najnovijih rješenja u logističkom poslovanju pružat će izuzetno visoku kvalitetu svojih usluga te potvrditi već odavno priznat status tržišnog lidera u ovom dijelu Europe.

LDC Luka

Do sada je koncern u RH investirao gotovo 320 milijuna kuna i to u logistički centar u Luki za prihvat, skladištenje, pripremu i otpremu novih automobila za RH i okolne zemlje, u logistički centar u Industrijskoj zoni Kukuljanovo, ukupne površine 23.000 m², s cca. 10.000 m² skladišnog prostora i u novi logističko-distributivni centar u Gospodarskoj zoni Kukuzovac, nadomak Sinja, koji ujedno ima ulogu pretovarno-distributivne platforme za područje Dalmacije. Također kupnjom zemljišta u Industrijskoj zoni Nemetin investirat će u gradnju cross-dock platforme za područje Slavonije i Baranje.

Tvrtka Lagermax osnovana je 1920. godine u Salzburgu u Austriji kao obiteljska tvrtka koja je u svom gotovo stogodišnjem postojanju postala vodeća tvrtka na području transporta i skladišne logistike s više od 3000 zaposlenika u 12 Europskih država na 54 lokacije. Prisutna je u srednjoj i istočnoj Europi s podružnicama u Njemačkoj, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Češkoj, Slovačkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Sloveniji, Srbiji i Turskoj. Uz osnovne djelatnosti pruža usluge ekspresne, paketne i sistemske dostave u sklopu programa DPD, AED i FASHIONET, a svojim motom “Together in motion” naglašava zajedništvo sa svim klijentima u svakodnevnoj poslovnoj dinamici.