Mininogometna reprezentacija Hrvatske je u finalu Europskog prvenstva u Vrsaru te će se večeras u 21 sat boriti za zlato s Rumunjskom koja brani naslov prvaka.
Hrvatska je u finale prošla nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca u ogledu s Bosnom i Hercegovinom (3:2), dok je Rumunjska također na penale eliminirala Češku (2:1). Za treće mjesto od 19.30 sati igraju Češka i Bosna i Hercegovina.


– Nije se bilo lako vratiti nakon rano primljenog pogotka, ali smo uspjeli izjednačiti. Njih je vratar držao u utakmici fenomenalnim obranama, a u lutriji penala imali smo sreće da su oni pogodili vratnicu, a Habazin je odlično obranio i odveo nas u finale u kojem smo dobili priliku skinuti Rumunje s trona. Moram naglasiti da u reprezentaciji vlada sjajno ozračje te spomenuti svog pomoćnika Marka Budinskog, dobrog duha naše ekipe koji ima velike zasluge za ovaj uspjeh – izjavio je hrvatski izbornik Tvrtko Močibob.

Kapetan Zoran Lukavečki bio je sretan nakon teško izborenog prolaza.
– Utakmica je bila dosta teška, čestitao bih reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja je odigrala korektno. Mi smo imali malo više sportske sreće i prošli smo na penale. Rumunjima moramo pokazati tko je domaćin ovdje – poručio je Lukavečki nakon utakmice s Bosnom i Hercegovinom.
Prijenos finala možete pratiti na Sportskoj televiziji ili na http://emfminieuro.com.

MINIEURO, POLUFINALE
HRVATSKA – BOSNA I HERCEGOVINA 3:2 (1:1)
VRSAR – Stadion miniEURA. Gledatelja 1500. Suci: Stu Winston i Richard Butler (Engleska).
HRVATSKA: Habazin, Hranić, Prpić, Orlović, S. Korenika, Smok, A. Korenika, Loborinec, Ramljak, Picig, Popov, Herceg, Lukavečki, Hercigonja. IZBORNIK: Tvrtko Močibob.
BOSNA I HERCEGOVINA: Kurevija, Filipović, Jukić, Lovrinović, Safradin, Dotlo, Berović, Ervin Blažević, Čilić, Vujica, Ramić, Kapetanović, Elvin Blažević, Josip Kupreškić. IZBORNIK: Josip Kupreškić.
STRIJELCI: 0:1 Lovrinović (2), 1:1 Herceg (9).
KAZNENI UDARCI: 2:1 Loborinec, 2:2 Lovrinović, Orlović – promašaj, Jukić – vratnica, 3:2 Smok, Vujica – Habazin brani.
REZULTATI – ČETVRTFINALE: Slovenija – Rumunjska 1:4, Češka – Rusija 3:1, Mađarska – Hrvatska 0:1, Poljska – Bosna i Hercegovina 2:4 (2:2); POLUFINALE: Rumunjska – Češka 3:2 (1:1), Hrvatska – Bosna i Hercegovina 3:2 (1:1).
ZA TREĆE MJESTO: Češka – Bosna i Hercegovina (19.30)
FINALE: Rumunjska – Hrvatska (21.00)