Do 6 ujutro u Hrvatsku je ušlo ukupno nešto više od 78.000 izbjeglica, koje u našu zemlju ulaze iz Srbije i to uglavnom preko područja Bapske na iločkom području, a u nešto manjem broju i preko Tovarnika, doznaje se u ponedjeljak od policije.

U protekla 24 sata u Hrvatsku je ušlo između pet i šest tisuća izbjeglica, a od ponoći do 6 ujutro oko 700. U prihvatnom centru u Opatovcu oko 10 sati nalazilo se oko 400 izbjeglica, a još oko ponoći ih je bilo tisuću. U kampu u Opatovcu gradi se i igraonica za djecu, a na šatore u kojima se smještaju izbjeglice, koje u Opatovcu borave najviše šest sati, postavljeni su i napisi koji izbjeglice obavještavaju da mogu zatražiti azil.

Policija je također potvrdila kako je u Vinkovcima spreman vlak koji će po potrebi doći u Tovarnik i odande izbjeglice voziti prema Mađarskoj.

S područja Bapske i Tovarnika izbjeglice se voze na Baranjsko Petrovo Selo i Terezino Polje.

Hrvatske željeznice izvijestile su da zbog dodatnih izvanrednih vlakova za prijevoz izbjeglica može biti poremećaja u vožnji redovitih vlakova, a dio vlakova prometovat će s manjim brojem vagona. I dalje ne prometuju međunarodni vlakovi na graničnim prijelazima sa Slovenijom, Srbijom i Mađarskom.

(Hina)