Najmanje 27 ljudi, većinom žene i djeca, ubijeno je u ponedjeljak u zračnom napadu na svadbeno okupljanje u jugozapadnom Jemenu, javlja Reuters pozivajući se na mjesno stanovništvo i dužnosnike.

Televizija France 24h, pak, javlja kako je u tom napadu poginulo čak sedamdeset ljudi.

Prema Reutersu, 12 žena, osmero djece i sedam muškaraca ubijeno je u zračnom napadu koji je zahvatio i dva šatora s mladencima i gostima u selu al-Wahijah, nedaleko od Al-Mokhe, lučkog grada na Crvenom moru. Izvori navode da se radilo o svadbi lokalnog mještatina iz šijitske etničke skupine Houthi. Veliki broj ljudi je odvezen u bolnicu zbog ranjavanja, a mnoga tijela su u napadu osakaćena. Također postoji bojazan da će broj žrtava rasti.

Ratno zrakoplovstvo Saudijske Arabije koje vrši zračne udare nije bilo dostupno za komentar o stradavanju civila. Samo dan ranije su saudijski jurišni helikopteri napali selo na sjeveru zemlje i ubili najmanje 30 ljudi, većinom civila.

Saudijci bombardiraju pripadnike skupine Houthi, bliske Iranu, već šest mjeseci, pokušavajući ih primorati na povlačenje iz glavnog grada Sane koji su zauzeli prije godinu dana i vratiti na vlast izbjeglog predsjednika Abd-Rabbua Mansoura Hadija. (Hina)