Uskok je pokrenuo istragu protiv voditeljice Odjela za unapređenje prodaje i referenta u podružnici Zagrebačkog holdinga Vodoopskrbi i odvodnji tereteći ih da su jednom korisniku ilegalnog priključka u zamjenu za tisuću eura mita umanjili dug za usluge.

Okrivljeni djelatnici te gradske tvrtke, zaduženi za naplatu duga za vodne usluge koje su bez valjane osnove bile korištene putem protupravno izvedenih priključaka, su po sumnjama Uskoka, primili mito kako bi izradili novi zapisnik na temelju kojeg bi se izvršio umanjeni izračun naknade i omogućila obročna otplata.

Nakon što su djelatnici te tvrtke korisniku protupravno izvedenog priključka utvrdili visinu naknade, referent mu je predočio da mu se može zaračunati umanjena naknada potrošnje vode, ali da za takvo njihovo postupanje voditeljici Odjela treba obećati nagradu.

Korisnik se potom obratio voditeljici koja je od njega zatražila 1000 eura kako bi se iz spisa predmeta uklonili raniji zapisnici i izradili novi, na što je korisnik pristao te je prvookrivljenici 28. rujna 2015. predao 1000 eura.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak je na novinarsko pitanje može potvrditi informaciju o dvoje uhićenih u Vodoopskrbi i odvodnji, rekao da je kod njega jutros bila direktorica Vodoopskrbe i odvodnje te da policija radi svoj dio posla.

“Neke stvari se ne govore, nego se rade. Sve službe neka rade svoj posao. Ja sam informiran od početka o tome, ali o tome se ne govori zbog zaštite posla kojega treba obaviti”, istaknuo je Bandić.

(Hina)