Uskok je pokrenuo istragu protiv sudske zapisničarke u Općinskom sudu u Požegi tereteći je da je godinama od stranaka na ruke uzimala novac za kazne, lažno prikazujući da je izvršena finalizacija spisa, na čemu je zaradila gotovo 350.000 kuna.

Nakon što su joj suci davali naloge za finaliziranje spisa i pozivanje stranaka na plaćanje kazni i troškova kaznenog postupka u državni proračun, zapisničarka je, po sumnjama Uskoka, strankama neistinito predočavala da ih mogu platiti u više obroka njoj na ruke.

Tako je od od 14. ožujka 2003. do 12. siječnja 2014. pribavila nepripadnu imovinsku korist od gotovo 350.000 kuna.

Kako bi prekrila svoje neovlaštene postupke, okrivljenica je u sudske spise ulagala nevjerodostojne naloge za plaćanje ili opće uplatnice koje je sama popunjavala s potrebnim podacima iz kojih je proizlazilo da je uplata doista izvršena.

Okrivljenica je prethodno na dokumentaciju otisnula neistinitu ovjeru platnog prometa kao potvrdu o izvršenom plaćanju i vlastoručno se potpisivala na mjesto predviđeno za potpis službenika banke koji je trebao potvrditi izvršenu uplatu. Nakon toga je u spisima neistinito navodila da je finalizacija spisa izvršena, da su novčane kazne i troškovi naplaćeni te je potom stavljala naredbu za arhiviranje spisa koju je potpisivala imenima sudaca zaduženih za spise ili otiskivala njihov faksimil, kažu u Uskoku.

(Hina) x