Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nije u utorak željela komentirati sadržaj razgovora koje je vodila s premijerom i predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem i šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom o nadolazećim parlamentarnim izborima.

Ona je u utorak iz New Yorka počela razgovore s čelnicima parlamentarnih stranaka nakon kojih će odrediti datum održavanja izbora. Telefonom je razgovarala s Milanovićem i Karamarkom, potvrđeno je Hini iz njezina Ureda, te dodano da će se idućih dana čuti i s ostalim čelnicima parlamentarnih stranaka.

“Razgovarat ću sutra i prekosutra sa svim parlamentarnim strankama, a detalje naših razgovora neću iznositi. Ukoliko gospoda Milanović i Karamarko žele o tome nešto reći – slobodno mogu, ali ja ću sadržaj razgovora zadržati za sebe i temeljem toga donijet ću odluku, u skladu s ustavom i zakonom”, rekla je Grabar Kitarović u utorak u izjavi novinarima u New Yorku.

Potvrdila je da će u ponedjeljak odrediti datum izbora.

Odluka o raspuštanju Hrvatskoga sabora stupila je na snagu u ponedjeljak, 28. rujna, a parlamentarni izbori moraju se održati najkasnije 60 dana od njegova raspuštanja. (Hina)