Zagrebački Teatar Exit novu sezonu započinje u petak 2. listopada premijerom predstave “Nas dva i ja”, novog autorskog projekta Saše Anočića o “životu vrijednim pitanjima” prijateljstva, ljubavi, slobode, ali i različitostima pa čak i lažima, rađenoj po motivima animiranog filma i inspiriranoj autorovim osobnim iskustvom.

Kako se ističe u najavi, predstava tematizira ljudski život kao mješavinu poezije i tragikomedije, a “svatko ju može prihvatiti iz nekog svog najosobnijeg rakursa i mirisi prvih životnih situacija će se vratiti i rasplamsati”.
 “Uglavnom je to priča o jednom vrlo neobičnom prijateljstvu koje se, kao i sve, dogodilo slučajno. A iz nasušne potrebe. Imati nekoga tko te ali zaista i odistinski razumije i treba, potreba je života vrijedna. A autentičnost i istinitost same priče je upravo ona esencija koja tvori predstavu. Kroz predstavu se provlače i mnoga druga također života vrijedna pitanja: ljubav, prijateljstvo, laž, sloboda, različitost, istinitost, primitivizam, voajerizam, krađa, prostodušje, širok osmijeh i zlatan zub”, istaknuo je Anočić u najavi.
 Ideju za predstavu dobio je gledajući jedan animiriani film koji ga je potresao i probudio mu sjećanje na priču iz njegove prošlosti o neobičnom prijateljstvu “poluperzijskog tronogog mačka i jednog od najincestuoznijih zakržljalih pasa, predivna i blaga karaktera iz pasmine labrador”, koji su se zvali Bibica i Bobica i bili nerazdvojni prijatelji.
 “Jedno drugo su bezuvjetno branili u svakoj situaciji i tako sam ja imao čast uživati u njihovom čudnom prijateljstvu gotovo punih 10 godina. U životu zna biti toliko teško da je samo herojstvo preživjeti dan, a nekad je toliko lako da od sreće i ljubavi možemo sve, pa i pomjerati planine ako treba…. ili prelaziti udaljenosti u hipu, a bez odanosti i pravog prijateljstva ne možemo ništa“, dodao je Anočić.
 U predstavi, uz Anočića, igra dio glumačke ekipe iz njegova prethodnog velikog hita “Kauboji”, Živko Anočić i Ivana Rushaidat, koja igra u alteraciji s Amandom Prenkaj, te Matija Antolić, koji je ujedno i autor glazbe. Kostimografkinja je Emilija Šušković Jakopac.