Zoran Vulić je u srijedu napustio klupu RNK Splita, a klupu mlađeg splitskog prvoligaša preuzeo je Goran Sablić, objavila je Slobodna Dalmacija.

Vulić (53) je otišao nakon nedjeljnog poraza od Hajduka (0-2) u Parku mladeži, a trenerom Splićana je postao 2014. godine.

“Zahvaljujem se svima u klubu koji su mi još jednom pružili priliku da budem trener Splita. Jednostavno se zadnjih mjesec dana nakupilo dosta toga u meni, to nisam bio ja, došlo je do zasićenja i odlučio sam otići. Još jednom hvala klubu na ukazanom povjerenju, nadam se da će izboriti mjesto u Europi jer to zaslužuju, a ja im to od sveg srca želim. Bit ću najveći navijač Splita”, kazao je Vulić na odlasku, a najveći uspjeh ostat će mu prošlosezonski plasman u finale Kupa.

“Mogu biti ponosan na sve što smo napravili, od finala Hrvatskog kupa, pa do ovih rezultata na početku sezone koji su nam osigurali mjesto među četiri najbolje ekipe. Uvjeren sam da ova momčad može biti još bolja, a novom treneru želim da ispuni ciljeve, te da pomogne Slavenu i Jozi Žužulu koji se maksimalno daju za ovaj klub”, zaključio je Vulić.

Goran Sablić (35) je bivši igrač Hajduka i kijevskog Dinama, trenerom Splita je već bio 2013. godine, a zanimljivo je da je i tada naslijedio Vulića.

(Hina)