Mario Kovač i Petra Radin
Mario Kovač i Petra Radin

 

Kazalište Tvornice lutaka od ove subote opet zabavlja zagrebačku djecu i njihove roditelje. Najavljuju subotnje matineje u 11 sati na sceni Grič za koje kažu kako su okupljalište su svih generacija zbog izrazito zabavnih i poučnih predstava u kojima uživaju svi uzrasti.

Sezonu otvaraju 3. listopada u 11 sati, predstavom Životinjsko carstvo-tko se boji straha još“  Dore Delbianco i Marija Kovača, u kojoj vas čekaju panda Amanda, galeb Stipe, lav Leopold, krokodil Kroko i žirafa Gracija i njihove pustolovine.

– Nakon prvog desetljeća koje smo obilježili nizom događanja i proslava što smo preživjeli moguće brodolome nezavisnog kazalištarenja, Tvornica Lutaka ulazi u svoju jedanaestu godinu prepuna entuzijazma i novih ideja. Najvažnija vijest je da ćemo ponovo oživjeti svoje sad već legendarne dramske radionice i tako omogućiti talentiranim mališanima da s nama naprave svoje prve kazališne korake, a od nadolazećih premijera, uz neizbježno iznenađenje vezano za božićnu predstavu, istaknuli bi klasik kojeg ćemo se uhvatiti: Crvenkapicabraće Grimm kao raspjevani mjuzikl koji žanrovski pokriva sve od ranog rock’n’rolla do hip-hopa – naglasili su ravnatelj Tvornice lutaka, Mario Kovač i osnivačica kazališta Petra Radin.

Posebnu pažnju pridaju bakama i djedovima kao najvjernijoj pratnji te ih kroz cijeli siječanj 2016. godine daruju besplatnim ulaznicama. Također ove godine su priredili i niz kreativnih radionica među kojima su gastro kazališna radionica Bon ton restorAn-svakom loncu poklopac o kulturi ponašanja u restoranu te pripremi jela u različitim zemljama svijeta. radionicu će voditiPetra Radin i mlada pjevačka i kulinarska nada Mija Negovetić.

Tvornica lutaka najavljuje i mnoge produkcijske suradnje među kojima i s Husar&Tomčić školom i vrhunskim samoborskim udaraljkaškim ansamblom – Sudar percussion.

Više o svemu na www.tvornicalutaka.hr.