Splitska je policija kazneno prijavila 63-godišnju ravnateljicu Dječjeg vrtića te 57-godišnju djelatnicu te ustanove osumnjičivši ih da su u 2012. i 2013. godini bez javnog natječaja zaposlile 30 osoba, izvijestila je u četvrtak splitsko-dalmatinska policija.

Policija ih sumnjiči da su postupile suprotno Zakonu o predškolskom odgoju i naobrazbi, te Statutu Dječjeg vrtića, te su izbjegle provesti postupak zapošljavanja djelatnika u vrtiću na temelju javnog natječaja. Tako je u 2012. i 2013. godini zaposleno 28 osoba na poslovima odgajatelja. Sumnjiči ih se i da su 2012. zaposlile dvije osobe na poslovima administratora, iako nisu imale potrebnu vrstu i stupanj stručne spreme.
Protiv 63-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu, zbog sumnje da je počinila kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, te krivotvorenja službene ili poslovne isprave, a 57-godišnjakinja je prijavljena zbog sumnje da je pomogla počiniti kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti.

(Hina)