Saborski zastupnik HNS-a Goran Beus Richemberg ocijenio je u četvrtak izborni program HDZ-a “zakašnjelom pameću onoga tko je dokazao da ne vjeruje u ono što sam govori”.

Govoreći u ime stranke, Beus Richemberg proglasio je predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka “političkim krampusom”, aludirajući time na njegove tvrdnje za premijera Zorana Milanovića da je “pomahnitali Djed Mraz. “A što krampus donosi maloj djeci, pitajte njih”, rekao je Beus Richemberg na konferenciji za novinare.

Stručnjaci su već ocijenili da je program popis želja koji ne pokazuje kako to treba provesti u djelo, a HNS se priključuje tim ocjenama, poručio je Beus Richemberg dodajući kako je za njega “HDZ sinonim političke korupcije i podobnosti”.

Teze koje je iznio Karamarko, predstavljajući HDZ-ov izborni program, kao da su prenesene iz jeseni 2009. i iz Vlade u kojoj je Karamarko bio ministar unutarnjih poslova, kazao je dodavši kako i sam HDZ sa strepnjom očekuje odluku Vrhovnog suda je li zločinačka organizacija ili nije.

Što se tiče najave da će se u slučaju HDZ-ova dolaska na vlast građevinske dozvole dobivati za pet dana, Beus Richemberg je istaknuo da se već sada građevinske dozvole u mjestima gdje je HNS na vlasti mogu dobiti za jedan dan, a tamo gdje je HDZ na vlasti čekaju se dugotrajno.

(Hina)