Vrhovni sud ukinuo je u četvrtak presudu u slučaju Fimi media bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu koji će izaći iz zatvora u Remetincu ako plati jamčevinu u iznosu od 12,4 milijuna kuna, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Vrhovni sud je takvu odluku donio nakon trodnevnog razmatranja žalbi okrivljenika i Uskoka u korupcijskom slučaju Fimi media, u kojem je Sanader bio nepravomoćno osuđen na devet godina zatvora, te povrat nezakonito stečenih 15,27 milijuna kuna.

Vrhovni sud o svojoj odluci treba obavijestiti prvostupanjski Županijski sud, koji potom treba obavijesti zatvor u Remetincu.

Vrhovni sud tri dana je razmatrao žalbe okrivljenika i Uskoka u korupcijskom slučaju Fimi media, u kojem je Sanader bio nepravomoćno osuđen na devet godina zatvora, te povrat nezakonito stečenih 15,27 milijuna kuna.

Nije poznato kakvo je stajalište Vrhovni sud zauzeo u odnosu na žalbe ostalih optuženika, među kojima je i HDZ koji je u prvostupanjskom postupku kao pravna osoba kažnjen s pet milijuna kuna i oduzimanjem nezakonite koristi od 24,2 milijuna kuna.

(Hina)