Trideset i jedan migrant, među kojima i trogodišnje dijete, pronađeni su u petak “živi i zdravi” u kamionu hladnjači na sjeveru Francuske, doznaje se od mjesnih vlasti.

“U petak oko 7.30 sati trideset i jedna osoba je pronađena u kamionu hladnjači na odmorištu uz autocestu A16 blizu Grande-Synthea”, objavile su vlasti.

Riječ je o osobama koje su “rekle da su sirijski državljani, a jedna je iz Vijetnama”, dodaju vlasti, koje nisu rekle koliko dugo su pronađene osobe bile u hladnjači u kojoj je temperatura bila “minus jedan stupanj”.

Vozač, španjolski državljanin, zaustavio se na odmorištu uz autocestu kada je “začuo buku iz prikolice”, dodaje policija.

Stotine migranata neprestano stižu na sjever Francuske u nadi da će moći prijeći u Englesku.

U utorak je dvadesetogodišnjak pronađen mrtav u kamionu blizu luke Calais pošto su se na njega srušile palete. Dan ranije, petnaest osoba je pronađeno u Arrasu u cisterni gdje su bili u doticaju s otrovnim proizvodom tipa minija, ali nitko od njih nije imao simptome trovanja.

Dana 27. kolovoza, 71 migrant je pronađen mrtav u hladnjači uz autocestu u Austriji, blizu Beča, što je potreslo javnost u europskim zemljama. (Hina)