Najbolji košarkaš današnjice LeBron James (30) javno se založio za oštrije zakone o posjedovanju oružja nakon najnovijih tragičnih događaja u SAD-u.

Pokolj devetero studenata u Oregonu ranije ovoga tjedna, te smrt petomjesečne bebe koja je slučajno pogođena metkom u uličnoj pucnjavi u Clevelandu u četvrtak navele su Jamesa da se oglasi.

“Četvero djece mlađe od šest godina je ubijeno ili teško ozlijeđeno u pucnjavi. Takvo što se ne bi smjelo događati. Prvenstveno ne bi smjelo biti mjesta oružju, a onda niti nasilju, kako prema djeci tako niti prema bilo kome. Sjedim kod kuće i gledam sve ove vijesti, a zatim pogledam svoje troje djece i odmah se osjetim pogođenim. Nije u pitanju samo Cleveland, već čitava nacija prolazi kroz sve ovo nasilje. Svi smo ranjeni od njega”, objavio je James.

James je rekao kako nije čuo govor američkog predsjednika Baracka Obame, koji je nakon pokolja u Oregonu zatražio strože zakone vezane za nošenje oružja, ali se u potpunosti slaže s njim.

“Naravno da ne možete odstraniti svo oružje, ne znam kako bi se to učinilo jer ga ima posvuda, ali ukoliko uvedemo visoke kazne ili stroža pravila vezana za nošenje oružja, tada bi ljudi razmislili o tome bi liga nosili ili ne”, dodao je krilni igrač Cleveland Cavaliersa.