Tomislav Karamarko
Tomislav Karamarko

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u subotu je u Sesvetama, na predstavljanju izbornog programa Domoljubne kolacije u II. izbornoj jedinici, poručio kako Hrvatska demokratska zajednica i partneri okupljeni u Domoljubnu koaliciju imaju program kojim će Hrvatsku izvesti iz krize, u koju ju je dovela nesposobna aktualna vlast na odlasku, i stvoriti uvjete za gospodarski i demografski bolje i jače društvo na dobrobit svih hrvatskih građana i svih Hrvata diljem  svijeta.

Okosnica našeg Programa 5+ je gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje, rekao je Karamarko ističući da je svaki dio programa pomno razrađen, da su napravljene karte projekata za čitavu Hrvatsku, što je svojevrsni poziv domaćim i stranim investitorima za ulaganja.

“Mi ne nudimo futurističe i fiktivne planove kao što je bio Plan 21 Kukuriku koalicije, njihove nedavne planove vezano za izbjegličku krizu A, B, C, a možda ćemo vidjeti i D, već konkretne planove za rast hrvatskog gospodarstva, za sve hrvatske ljude, poduzetnike, radnike i mlade koji više neće morati odlaziti iz Hrvatske”, rekao je Karamarko ustvrdivši da koalicija Hrvatska raste nema nikakav program.

Stope rasta od 1 i 1,5 posto, koje planiraju za iduće godine, Hrvatsku ne mogu izvući iz krize i ne mogu smanjiti javni dug koji je za vrijeme ove Vlade na odlasku dosegnuo 100 milijardi kuna. Isto toliko su se zadužile sve vlade zajedno i to je podatak  koji govori o ovoj vladi, koja je u četiri godine svojim nečinjenjem ili činjenjem pogrešnih poteza Hrvatsku dovela do ruba.

Imaju u jednu ruku pravo kad kažu da Hrvatska raste jer raste javni dug i to 440 kuna u sekundi po izračunu stručnjaka, raste broj blokiranih, nezaposlenih, zatvorenih obrta i obiteljkih poljoprivrednih gospodarstava i hrvatskih ljudi među kojima je najviše mladih koji odlaze iz zemlje, a koji je dosegao sto tisuća, ustvrdio je i poručio da Domoljubna kolicija problem zapošljavanja neće rješavati iseljavanjem mladih ljudi.

Vlada na odlasku je u takvoj situaciji glas hrvatske sirotinje svela na vaučere za struju od 200 kuna, rekao je Karamarko dodajući da se već godinu dana bave programom Domoljubne koalicije jer svoga nemaju.
Također je poručio da će ih narod pamtiti po omalovažavanju Domovinskog rata, nebrizi za branitelje, što su Hrvatsku nazvali “slučajnom državom”, uvođenju po noći ćiriličnih ploča u Vukovar.
Predstavljajući ključne točke programa gospodarskog razvoja, reindustrijalizacije, projekta navodnjavanja, rasta mirovina za najmanje pet posto, uvođenja nacionalne mirovine i potpore demografskom razvitku, to jest naknade od tisuću eura za svako rođeno dijete, Karamarko je poručio da su to zavjeti Domoljubne kolicije koja će voditi brigu o braniteljima i čuvati  velebno djelo dr. Franje Tuđmana, utemeljitelja neovisne hrvatske države.

Na koncu je zahvalio svim članovima HDZ-a koji su četiri godine izdržali napade i podsjetio da je konačno presudom Vrhovnog suda u slučaju Fimi-media skinut krimen sa 220 tisuća, kako je rekao, vrijednih i poštenih članova HDZ-a.

Mi u stranci nemamo osuđenih članova i neće ih biti, za razliku od njih koji svoje osuđene postavljaju na visoke funkcije, rekao je Karamarko.

Kordinator za II. izbornu  Andrija Mikulić ustvrdio je da je premijer na odlasku postao “instant domoljub”, a njegovo sadašnje svojatanje dr. Tuđmana je,  rekao je, “igrokaz klauna u lošoj prestavi”. Podsjetio je da je ne tako davno na pitanje Tito ili Tuđman, odgovorio Tito.

“Idemo u bitku svih bitaka, radi se o opstojnosti hrvatske države i Domoljubna koalicija ima program, snagu i vjeru da to učini jer je satavljena od istinskih domoljuba”, poručio je.

Predsjednik HSS-a Branko Hrg ustvrdio je da je Domoljubna koalicija sastavljena od stranaka koje zastupaju različite segmente, koje imaju svaka svoje vještine za rješavanje pojedinih pitanja, ali i zajednički cilj za uspješnom Hrvatskom.

Naši poljoprivrednici hoće i žele raditi, rekao je i dodao da je nažalost ova vlada stvorila situaciju da svoje hrane, bez uvoza, imamo samo za dva mjeseca. Mi to želimo promijeniti poticanjem poljoprivrednika, OPG-ova jer obitelj bez hrane ne može živjeti, a Hrvatska je naša obitelj, rekao je.
Na predizbornom skupu u sportskoj dvorani nazočni su bili svi čelnici Domoljubne koalicije, a posebnim dugotrajnim pljeskom, dupkom isunjena dvorana pozdravila je generala Mladena Markača. (Hina)