Britanski premijer David Cameron mogao bi zatražiti dozvolu britanskog parlamenta za sudjelovanje u vojnoj akciji protiv Islamske države u Siriji, objavio je u nedjelju Daily Telegraph.

Prema listu Cameron je kazao da su britanski udari u Siriji “vrlo mogući”. Već je ranije britanski premijer kazao kako postoje snažni razlozi da se britanski zračni udari u Iraku prošire i na Siriju.

Cameron je doživio poraz u parlamentu kada je 2013. tražio da se odobri vojno djelovanje u Siriji. Stoga su britanski zračni udari ograničeni na položaje Islamske države u susjednom Iraku.

Prema listu Cameron vjeruje da rusko uključivanje u rat u Siriji ne bi trebalo predstavljati zapreku britanskim udarima na Islamsku državu u Siriji.

“Siguran sam da je jedna od najvećih prijetnji na koje moramo odgovoriti ta teroristička prijetnja”, citira ga list uoči godišnje konferencije njegove vladajuće Konzervativne stranke u Manchesteru.

On je najavio da će osnažiti elitne britanske zračne snage SAS i nabaviti novih 20 dronova “Protector” za borbu s militantima Islamske dražve.

(Hina)