Iz HDZ-a su u nedjelju reagirali na izjave premijera Zorana Milanovića u subotu u Dubrovniku, rekavši kako se premijer na odlasku  hrvatskoj javnosti predstavljao kao ‘čuvar hrvatske zastave’, no da  je hrvatska zastava vlasništvo hrvatskog naroda.

Premijer Milanović rekao je, uz ostalo,  u subotu na skupu SDP-a da SDP-ovci mašu  hrvatskim zastavama, a zastave kojima maše HDZ su konkurentske i često gledaju samo svoje interese.

HDZ u priopćenju ističe kako je “premijer na odlasku, u posljednje četiri godine Hrvatsku optuživao da je kriva za rat jer je smanjila prava Srbima” i da je “Domovinski rat nazvao  ‘građanskim’, a hrvatsku državu ‘slučajnom’ “.
“U Vukovaru, mjestu najstrašnijeg zločina nad Hrvatima, pod okriljem mraka, nasilno je uvodio ćirilicu, a za vukovarske branitelje tvrdio da su sramota”,  naveo je glasnogovornik HDZ-a Ivan Jabuka, dodavši kako je Milanovićeva Vlada “najteže godine Domovinskog rata nazivala ‘mračnim devedesetima’ “.
“U teritorijalnom sporu s BiH, za Mali i Veliki Škoj u Neumskom zaljevu, Milanović je da su samo ‘dva kamena’.  Na sreću, hrvatska zastava je vlasništvo hrvatskog naroda, a ne samoproglašenih čuvara”,  naveo je u priopćenju glasnogovornik HDZ-a Jabuka.