Hrvatski vaterpolisti

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija na Europskom će prvenstvu, koje se igra u Beogradu od 10. do 23. siječnja, igrati u grupi s domaćinom Srbijom te Francuskom i Maltom. Ženska će reprezentacija također igrati s domaćinom, te Italijom, Francuskom, Njemačkom i Španjolskom.

Na ždrijebanju u Skupštini Grada Beograda koji je vodio istaknuti predstavnik LEN-a g. Marko Biri, a njime je određen raspored igranja u muškoj i ženskoj konkurenciji. Gosti ždrijeba među kojima su bili srpski reprezentativci poput Filipa Filipovića i Dragane Ivković izvukli su slijedeće grupe:

MUŠKARCI:

Grupa A:  Crna Gora, Španjolska, Nizozemska, Slovačka

Grupa B:  Francuska, Hrvatska, Malta, Srbija

Grupa C:  Njemačka, Gruzija, Italija, Rumunjska

Grupa D:  Mađarska, Rusija, Grčka, Turska

– Dobili smo najtežeg protivnika u grupi, no to ništa ne znači, to je ipak samo grupa. Bitno je da zauzmemo što bolju poziciju. Kao i na svakom velikom natjecanju najbitnija je faza izbacivanja. Bilo bi sigurno lakše da smo dobili neke druge protivnike, no nemam nikakva negativna predviđanja – izjavio je izbornik muške reprezentacije Ivica Tucak.

ŽENE:

Grupa A:  Portugal, Rusija, Nizozemska, Mađarska, Turska, Grčka

Grupa B:  Hrvatska, Srbija, Itaija, Francuska, Njemačka, Španjolska

– Teško je reći što možemo očekivati. Za ovu mladu ekipu ovo je jedno veliko i novo iskustvo. Imat ćemo 5 – 6 juniorki u ekipi. Već sam plasman za nas je uspjeh! Sada puno ovisi o pripremama i  o zdravlju svih igračica. Vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat, no ovisi sve koliko ćemo biti i tjelesno i psihički spremni. Francuska, Njemačka i Srbija su reprezentacije vrlo ambiciozne te po kvaliteti ispred nas, bit će to tvrde utakmice. Nadam se da ćemo ostvariti i neke pobjede te plasman u sredini tablice!  – izjavio je izbornik ženske reprezentacije Nikša Savin.

Europsko prvenstvo u vaterpolu igra se u Kombank areni u Beogradu od 10. – 23. siječnja i bit će najveće Europsko prvenstvo do sada. Prema inovativnom sistemu igranja sudjeluje 12 ženskih i 16 muških ekipa.