Zagrebačko tužiteljstvo optužilo je 20-godišnjeg mladića tereteći ga da je u svibnju ove godine rano ujutro na zagrebačkom Autobusnom kolodvoru pokušao džepnim nožem ubiti vozača autobusa koji ga je tijekom noći u više navrata upozoravao da ne smije ležati na stražnjim sjedalima s nogama podignutim na sjedala.

Okrivljenika se tereti da je 22. svibnja, oko pet sati u autobusu, kojim je doputovao iz Splita, džepnim preklopnim nožem u više navrata zamahnuo prema vozačevu grudnom košu, nakon što je vozač po dolasku u Zagreb uočio da on nije napustio autobus, izvijestilo je Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama.

Kako bi onemogućio putnika da ga ozlijedi vozač ga je, navodi tužiteljstvo, primio za desnu ruku kojom je zamahivao s nožem pri čemu ga je okrivljenik ubo u desnu podlakticu i zarezao mu desni dlan.

Okrivljenika se tereti da je nakon toga, u još nekoliko navrata pokušao ubosti nožem vozača koji se branio, odnosno lijevom rukom ga primio za vrat i potiskivao prema sjedalima te ga ošamario nekoliko puta.

Prilikom naguravanja okrivljenik mu je zadao još jedan ubod nožem u predjelu lijeve lopatice. Vozač je zadobio ubodno-rezne rane na leđima te na desnoj podlaktici i malom prstu kao i rezne rane na desnoj šaci nakon čega se oslobodio stiska putnika te pobjegao iz autobusa.

Tužiteljstvo navodi da je vozač tijekom noći, u više navrata upozoravao okrivljenika kako ne smije ležati na stražnjim sjedalima autobusa sa nogama podignutim na sjedala.

Mladić je nakon napada pobjegao, ali se po pisanju medija sam predao nakon što je saznao da ga traži policija koja je objavila njegove fotografije. Mladić tvrdi da je bio napadnut i da se samo branio.

(Hina)