U Dječjem domu Zagreb u ponedjeljak je otvoren obnovljeni Majčinski dom, za smještaj mladih trudnica i majki s malom djecom, čija je obnova završena zahvaljujući donacijama od 2 milijuna kuna, koje su darovali Grad Zagreb, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i Zagrebačka banka.

U Majčinskom domu desetljećima su zbrinjavane mlade trudnice i majke s malom djecom, koja tu ostaju do navršene prve godine života, a zbog derutnosti prostora, kapacitet je bio znatno smanjen pa je boravilo svega šest žena s djecom. Nakon obnove mogućnosti smještaja ponovno su proširene pa će privremeni smještaj moći dobiti njih 15.

Ravnateljica Doma Jasna Ćurković Kelava istaknula je kako u Majčinskom domu borave mlade majke koje se nisu u stanju same skrbiti o djeci, a po odlasku iz doma nakon godine dana ne ostaju prepuštene same sebi već im se pruža pomoć kod zapošljavanja, u čuvanju djece i uključivanju u društvo.

U ime predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, koja je bila spriječena doći zbog prehlade, otvorenju Majčinskog doma prisustvovao je njezin savjetnik Andro Krstulović Opara. Poručio je da je predsjednica domu preusmjerila dio novca iz svoje predizborne kampanje jer se radi o ustanovi koja je u Hrvatskoj ogledni primjer za kvalitetnu skrb o djeci.

(Hina)