Dan nakon 0-3 poraza od Hajduka na Poljudu u 12. kolu Prve HNL Istra 1961 smijenila je trenera Igora Pamića.

“NK Istra 1961 ima obavezu, svojim navijačima predstaviti najkompetitivniju momčad koju je moguće imati, onu koja ima stil koji je ugodan za gledanje i koja predstavlja najviše standarde sporta. Momčad i organizacija moraju služiti kao primjer društvu, kako unutar tako i izvan sportskog terena, a u konačnici će uspjeh kluba biti ostvaren samo ako se prihvati i organizacijska struktura u kojoj se uvažava i cijeni svačije mišljenje i gdje postoji visok stupanj poštovanja i odgovornosti. Premda svaki voditelj odjela u organizaciji mora biti slobodan donositi vlastite odluke, bez obzira na njegov ili njezin stupanj odgovornosti, moraju postojati jasne i otvorene raprave  između odjela, kako bi se donijele najbolje odluke za organizaciju kao cjelinu. Te unutarnje rasprave se ni na koji način ne smiju shvatiti kao zadiranje u tuđu sferu, te moraju ostati privatne.

Momčadi koje konstantno nastupaju na najvišoj razini mogu se skupiti i nastupati zajednički unutar organizacije – osoblje, igrači, treneri, menadžment i vlasnička struktura. Kada se svi slažu, razvija se povjerenje i momčad može zajedno rasti i biti uspješan. Nažalost, naš glavni trener nije uspio prihvatiti tu vrstu odnosa unutar organizacije. Kako bi osigurali da NK Istra 1961 nastavi rasti i biti uspješna, odlučili smo da su potrebne promjene na čelnim pozicijama u trenerskom timu. Dani poput današnjeg su teški, međutim nužni kako bi se mogli dostići ciljevi i kako bi se ispunile obveze prema navijačima. Cijenim doprinos trenera Pamića našoj organizaciji i želim mu sve najbolje u budućnosti”, stoji u izjavi izvršnog direktora kluba Michaela Glovera na službenoj internetskoj stranici kluba (www.nkistra9161.hr).

Trenersku dužnost će privremeno preuzeti sportski direktor Robert Rubčić dok menadžerski tim Istre 1961 ne pronađe najboljeg kandidata za Pamićeva nasljednika.

Pamić je Istru 1961 vodio od 2011. godine, a momčad je ove sezone pod njegovim vodstvom ostvarila tri pobjede, pet remija i četiri poraza, te sa 14 bodova zauzima sedmo mjesto na ljestvici.

Istra 1961 je četvrti klub koji je promijenio trenera u Prvoj HNL ove sezone, nakon Osijeka (Dražen Besek), Lokomotive (Ante Čačić) i Splita (Zoran Vulić).

(Hina)