RADIODIFUZIJA, prva izložba starih vintage radio aparata, otvara se u srijedu 07.10.2015. u 19,00 h u Kulturnom centru Dubrava. Izložba će biti otvorena do 14.10. 2015. svaki dan od 10:00 do 20:00 sati.

Vlasnik izloženih radio aparata je ing. Duško Cvetojević. Neki od njih potječu iz 30-ih godina 20. stoljeća i još su ispravni i rade.

Namjera izložbe je potaknuti educiranje u tehničkoj kulturi, upoznati širu javnost sa poviješću radio industrije, sa umjetnošću izrade radio prijemnika. Također istaknuti važnost i značenje radija u prenošenju vijesti, informacija, te utjecaj na život i standard općenito. Organizatori izložbe žele upoznati mlađe generacije s bogatom industrijskom povijesti grada Zagreba koji je već imao radio industriju u 30-im godinama 20 stoljeća, veliku tvornicu RIZ poslije 2.svjetskog rata, kvalitetu izrade proizvoda u tim tvornicama koji traju i funkcioniraju i danas. Stariju generaciju podsjetiti na mladost, na radio kao važan izvor informiranja i zabave.

Radio aparati su kroz povijest imali veliku ulogu u društvu, obitelji, domu. Od prvih dana kad su aparate posjedovali samo najbogatiji, do ratnih dana kada je slušanje moglo ugroziti život, do Radio Luksemburga i značenja te radio stanice za naše muzičare i nihove slušatelje… Radio je prisutan stalno i dugo kao i radio aparati koji će biti izloženi u Dubravi.