Zborovanje SIZ-a

03. i 04. listopada u zagrebačkom naselju Šestine održano je Zborovanje Saveza izviđača Zagreba, najveća gradska programska aktivnost koja je i ove godine okupila velik broj izviđača Grada Zagreba.

Prema broju sudionika, ovogodišnje Zborovanje najveća je aktivnost Saveza izviđača Zagreba u posljednjih nekoliko godina. 10 zagrebačkih izviđačkih udruga, koje djeluju na području cijelog Zagreba, sudjelovalo je u organizaciji različitih programskih sadržaja ili logističkoj pripremi aktivnosti.
 
Domaćin ovogodišnjeg Zborovanja bila je Osnovna škola Šestine, koja je tijekom ljetnih mjeseci i rujna, u suradnji s izviđačkom udrugom XV. Samostalnom družinom izviđača „Tornado“ pokrenula izletničku skupinu i već u prvih mjesec dana rada okupila preko 70 članova, djece i mladih! Zborovanje je svečano otvorio potpredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, g. Davor Bernardić, te zaželio okupljenim izviđačima puno uspjeha u radu i novih avantura u sljedećoj godini!

Nakon ceremonije otvaranja, oko 450 sudionika uputilo se na startne pozicije više različitih natjecanja, te su tako pčelice i poletarci (učenici 1. – 4. razreda OŠ) sudjelovali u Igrama poletaraca, na kojima su se upoznali sa različitim povijesnim lokacijama u zagrebačkim Šestinama.

Izviđači i planinke (učenici 5. – 8. razreda OŠ) i istraživači (učenici srednjih škola) sudjelovali su u izviđačkoj olimpijadi, natjecanju u nizu sportskih i izviđačkih disciplina. Večernje aktivnosti obilježene su dramskim i pjevačkim natjecanjima na kojima su sudionici imali priliku pokazati i svoju kreativnu stranu.