Tomislav Karamarko
Tomislav Karamarko

Sasvim očekivano, nakon obave datuma izbora pojačane su aktivnosti političkih stranaka u Hrvatskoj, pa tako osim izjava njihovih čelnika, možete očekivati i brojna priopćenja iz središnjica stranaka, odnosno, njihovih ureda za informiranje.

Jedno takvo stiglo je jutros iz HDZ-a, a mi ga prenosimo u cijelosti:

SDP je jučer objavio priopćenje o sučeljavanju tijekom kampanje u kome između ostalog tvrdi, citiramo: ‘Jedan je odgovoran za državu i javnost treba vidjeti daje li mu za to povjerenje’

Hrvatska demokratska zajednica zaprepaštena je činjenicom da jedna socijaldemokratska stranka u 21. stoljeću u državi koja je članica Europske unije može tvrditi da je za državu odgovoran jedan čovjek.
Takav stav pokazuje da su u SDP-u još uvijek duboko ukorijenjeni recidivi totalitarizma u kojima se vođa Partije tretira kao osoba koja sve vodi i svime upravlja.

Hrvatska demokratska zajednica zalagat će se za demokratsko društvo u kome jedan čovjek neće sve voditi, svime upravljati, kojim će upravljati stručna Vlada, a čiji premijer neće birati ministre koji će o svojim resorima znati manje od njega samoga, kako bi on uvijek bio najpametniji.

Nakon ovakvog stava SDP-a ne čudi zašto Vlada na odlasku još uvijek nema program, a premijer na odlasku izbjegava sučeljavanje timova i programa.