HDZ je u srijedu optužio gospodarskog stratega SDP-a i potpredsjednika Vlade Branka Grčića za nestručnost i nekompetentnost istaknuvši kako je sada potpuno jasno zašto SDP-ov gospodarski program još nije predstavljen javnosti i zašto Zoran Milanović tako grčevito izbjegava sučeljavanje gospodarskih programa i stručnih timova.

“U jučerašnjem TV nastupu Branka Grčića svjedočili smo rijetko viđenoj nestručnosti i nekompetentnosti. Gospodarski strateg SDP-a i potpredsjednik Kukuriku Vlade na odlasku u nekoliko navrata nije znao koliko iznosi 2 posto od ukupnog godišnjeg PDV-a”, ističe HDZ u priopćenju.

Navode i da su šokirani činjenicom da Grčić, koji četiri godine upravlja gospodarskim resorom Vlade na odlasku, ne zna koliki prihod generira godišnji PDV i koliko u nominalnom broju iznosi dva posto ukupnog PDV-a.

Napominju da je na trenutke bilo i neugodno gledati kako glavni Vladin gospodarski strateg ne barata elementarnim podacima i proračunskim stavkama, a istodobno, kako je najavio, piše gospodarski program SDP-a, koji unatoč objavljenom datumu izbora javnosti još uvijek nije predstavljen.

“Sada je potpuno jasno zašto Zoran Milanović tako grčevito izbjegava sučeljavanje gospodarskih programa i stručnih timova, na koje ga je na dan raspisivanja izbora pozvao predsjednik HDZ-a i vođa Domoljubne koalicije Tomislav Karamarko”, stoji u prioćenju HDZ-a.
(Hina)