Milan Bandić

Iz ureda gradonačelnika stigla je na našu adresu čestitka upućena građanima koju u nastavku prenosimo u cijelosti:

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

čestitam vam Dan hrvatske neovisnosti – dan sjećanja na odluku Hrvatskoga sabora o raskidu državnopravnih sveza s ostalim dijelovima bivše države u jeku ratne 1991. Bilo je to vrijeme u kojem smo iskazali odlučnost, zajedništvo, solidarnost i hrabrost. Prije svega, zahvaljujući našim braniteljima i njihovomu junaštvu i žrtvi stvarali smo preduvjete za novu, slobodnu, europsku i demokratsku Hrvatsku.

Sadašnjost, bremenita dugotrajnom krizom i recesijom, zahtijeva od nas privrženost istim tim vrijednostima te traži istu energiju i upornost u rješavanju aktualnih problema. Aktivirajući sve svoje potencijale, promičući rad i znanje, solidarnost i zajedništvo, ostvarit ćemo prosperitetno, inovativno i uspješno društvo. To zahtijeva jasnu viziju i odlučne ljude koji znaju riješiti problem, ispuniti zacrtane ciljeve i provesti reforme za pravednije društvo i bolju svakodnevicu.

S uvjerenjem kako imamo snage za taj iskorak i s mislima na sve one koji su za neovisnost i slobodu Hrvatske u najtežim trenutcima dali najviše, pozivam vas, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, da na pročelja zgrada ponosno istaknemo hrvatske zastave!

Svima vama i svim hrvatskim građanima čestitam Dan hrvatske neovisnosti!