Predsjednik zagrebačkog SDP-a gostujući danas u emisiji Gradski oci na Yammat FM komentirao je najavu gradonačelnika Bandića o uređenju parka u Blatu dok se ne realizira projekt Termi Zagreb:

– Uvijek sam za uređenje gradskih prostora, to je abeceda, ali sjetimo se zemljišta Zagrepčanke i Gredelja, denivelacije Rotora, Šarengradske, lakošinske i podzemne željeznice, Svetica. Zagreb postaje grad lažnih obećanja i propalih projekata, ne događa se ništa, samo iluzija da se nešto stvara, pogledajte Trg Franje Tuđmana, uređuje su duže nego što je trajao Domovinski rat.

Konstatirao je da gradska imovina propada i naveo primjer Svetica gdje su radovi trebali početi 1. listopada.

– Zemljište stoji devastirano i zapušteno, a sportaši i građani ne mogu tamo ništa raditi, do prije dvije godine sve je bilo zapušteno i zahtijevalo je veća ulaganja, ali sad je posve uništeno, pa iz teniskih terena raste topola. Treba se zaštititi javni interes, a ne ubiti cijelo tele radi jedne šnicle – rekao je predsjednik zagrebačkog SDP-a i nastavio:

Komentirao je i propadanje Zagrebačkog velesajma, podsjetio je da je SDP prije tri godine predložio tehnološki centar Nikola Tesla, no problem vidi u činjenici da Zagreb ne povlači sredstva iz fondova EU, te da zato taj projekt nije realiziran, a Velesajam koji je nekad bio ponos, danas nažalost propada.

Na pitanje slušateljice što građani mogu poduzeti kako bi spriječili negativne stvari u upravljanju gradom, Bernardić je pozvao građane da pažljivo prate sve što se događa, upozoravaju na to i da kada dođe vrijeme izbora pažljivo izaberu odgovornu vlast.

Bernardić je komentirao i mogućnost prijevremenih izbora, te rekao kako izbori u Zagrebu ovise o proračunu koji predlaže gradonačelnik, da je do redovnih izbora godinu i pol dana, ali da su i prijevremeni lokalni izbori realna mogućnost.

Na pitanje hoće li Klub zastupnika SDP-a podržati proračun Bernardić odgovara:

– Ako sve bude kao do sada, apsolutno ne možemo podržati proračun. Stvari se moraju suštinski promijeniti, a to ne vidimo.